Een veilige vloer voor iedere sport!

Bij Dutch Demon kunt u terecht voor een totaaloplossing van uw sportvloer. Of het nu gaat om een crossfitzaal, fitneszaal, Joga, judo of kickboksruimte, bij Dutch Demon bent u altijd voordelig uit en beschikt u gegarandeerd over de hoogst mogelijke kwaliteit.

Totaaloplossing of een nieuwe look?

Dutch Demon levert de vloeren als totaaloplossing maar kan desgewenst ook uw bestaande vloer een compleet nieuwe uitstraling geven door uw vloer te overtrekken met een uiterst duurzame PVC afdeklaag. Deze afdeklaag kan desgewenst van uw eigen logo worden voorzien.

Werkwijze:

Uw kleuren en wensen worden besproken waarna wij de zaal nauwkeurig inmeten. Vervolgens worden de materialen op maat gemaakt en bespreken we een opleverdatum. Het aanleggen van een afdekvloer op een bestaande gymvloer wordt doorgaans binnen één tot twee dagen gerealiseerd. We beschikken over verschillende technieken waarbij we de vloer van muur tot muur kunnen laten aansluiten. Het PVC wordt middels een unieke constructie gespannen waarbij het grootst mogelijk dempingsvlak wordt gerealiseerd.

Crossfit:

Tijdens het beoefenen van crossfit wil je je natuurlijk niet druk maken over hoe je de gewichten weer zachtje neer moet leggen. Een crossfit vloer moet tegen een stootje kunnen en hoort zorgeloos sportplezier te bieden. Dit kun je bereiken wanneer je een rubbere vloer laat installeren door Dutch Demon.
Er zijn verschillende oplossingen. Zo kun je er voor kiezen om rubberen (puzzel)matten te gebruiken (niet te verwarren met de gebruikelijk schuimen matten die bij joga en dergelijke worden gebruikt), losse rubberen matten op maat of je kunt vloeren op rol bestellen. Je legt in alle gevallen een vloer bijna naadloos in de crossfitbox. Deze vloeren kunnen we als nieuw materiaal maar ook gebruikt materiaal leveren. Gebruikt materiaal, scheelt aanzienlijk in de kosten en geeft je box toch de uitstraling die je van een crossfitbox verwacht!

Fitness:

Eigenlijk zie je in fitnesszalen alle soorten vloeren. Door de opkomst van Crossfit wordt echter steeds vaker gedacht aan rubberen vloeren want de vloer moet tegen een stootje kunnen. Dutch Demon levert fitnessvloeren in alle soorten en maten. Een eerlijk en vrijblijvend advies biedt vaak nieuwe perspectieven.

Judo/budosporten:

Vloeren gebruikt bij de budosporten moeten voldoen aan de strengst denkbare eisen. Hier zijn internationaal normeringen voor vastgesteld. Dutch Demon levert daarom aan judo/budoscholen uitsluitend originele ‘agglorex’ matten welke al dan niet gewenst kunnen worden overspannen met een zeil. Een zeil biedt de sportschoolhouder de grootst mogelijke hygiëne daar de vloer na gebruik eenvoudig kan worden gereinigd zonder het risico van vocht tussen de naden van de matten.

Boksen/kickboksen.

In de dojo’s wordt getraind op techniek en uithoudingsvermogen. Soms op de bokszak en soms op elkaar. Beide disciplines vereisen dat de sporter tot het uiterste gaat en hier hoort vallen en opstaan nu eenmaal bij. In een kickboks dojo is het niet per definitie noodzakelijk om dure judomatten te plaatsen al biedt dit wel de best mogelijke bescherming tijdens het vallen. Een goedkopere oplossing kan worden gevonden in het plaatsen van een rubberen of zachte-vulling vloer welke al dan niet gewenst weer kan worden overspannen met een zeil. Dit zeil kan al naar gelang de persoonlijke wensen weer worden voorzien van het logo van de gym. Onze zeilen kunnen op diverse manieren worden gespannen. Dutch Demon heeft zelfs een manier ontwikkeld waarbij de spanners van het zeil aan de randen niet of nauwelijks voelbaar zijn en waarbij het frame voor het spannen van het zeil strak tegen de muur aan zit. Hierdoor heb je het grootst mogelijke oppervlakte haalbaar dat met matten (en dus demping) wordt gevuld.

Joga / Pilates en overigesporten:

Tijdens joga, pilates en andere mentale danwel fysieke in- & ontspanningsoefeningen is het gebruikelijk om met een kleine mat op de harde vloer plaats te nemen. Wanneer men veel van locatie wisselt is dit ook de meest ideale oplossing. Dutch Demon levert hier diverse matjes voor. Wanneer u echter een ruimte inricht waar de oefeningen veelvuldig plaatsvinden dan is het wel zo behaaglijk om een geïsoleerde vloer aan te brengen. Demping en warmte worden dan in één oplossing gewaarborgd. Voor deze vloeren kunnen we tal van oplossingen bieden. Van de gebruikelijke puzzelmatten tot agglorex matten of van standaard dempingsmatten tot rubber. Ook dit kan desgewenst weer worden voorzien van een afdeklaag op kleur.